227 Views

I år gikk Nordisk Mesterskap i Finland. Det var dessuten 50-års jubileum av dette mesterskapet, fantastiskt.

Oppvarming. FOTO: Anders Dahlin
Oppvarming.
FOTO: Anders Dahlin
Nordisk Mester: Marie Thue Holm FOTO: Anders Dahlin
Nordisk Mester: Marie Thue Holm
FOTO: Anders Dahlin

Forrige Nordisk Mesterskap gjorde vi vårt beste noen gang utenfor Norge med 22 medaljer. Denne gangen ble det 7 medaljer.

Noen gleder var det iallefall i noen tilfeller. Av de utøverne som var der ble det gjort mange bra kamper. En del rakk til medalje, men ikke alle. Best under helgen var Marie Thue Holm og Madelene Rubinstein. Begge gjorde flere riktige bra kamper og fikk belønning med gull. Extra moro var det å se Marie som ikke har konkurrert på en stund, men som gikk rundt med et stort smil, virkelig koste seg, og gikk inn på matta med full fart i hver attack. Det ble endel ippon seire! Det er ibland lett å glemme hvorfor vi driver med dette, men det er først av alt fordi det er moro og det så Marie virkelig ut til å ha det .

Så må jeg nevne Jussi Parviainen. Han må virkelig være den som står for ”Norden”. Han er født i Finland (tror jeg), så har han bodd i Sverige i mange år (Borlänge og kanskje noen flere plasser) og senere flere år i Norge (medlem i Larvik JK). Takk for at du deler med deg og et fint ippon kast han fikk inn, som jeg så at Jussi gjorde i veteranklassen ?

Dessverre så var det ikke så mange fra Norge som deltok denne gangen. Den eneste kategorien som får godkjent, antall deltagelse, er junior der vi var 11 utøvere.

På senior var det 3 som kom til start og 1 på veteran, hvilket selvfølgelig ikke er bra, men ok så er det. Men men men – på Cadet var det bare 5 utøvere som kom til start fra Norge (et pluss til dem som var med). Dette er nesten katastrofe! Hvor er Norges framtid på matta? Hvor er engasjementet hos utøverne og klubbene. Hvor er viljen?

Jo jeg vet at det er mye på skolen i denne perioden og flere kommer opp i eksamen, men 5 stykker!?

Utøvere, trenere, klubbledere bør alle fundere på hva de vil med judoen.

I 2016, om 2 år, går Nordisk i Norge. Vi har muligheten å gjøre det beste mesterskapet noensinne, men da må vi starte nå. Det går an å anvende den egne erfaringen og kunnskapen som allerede finns, pluss trenerbanken og utviklingstrappen som nå ligger ute.

Vil du være en av dem som står under her og har tatt medalje på Nordisk Mesterskap? Ta sjansen, start nå, gi gass og ha det moro på veien. Judo er gøy! Nå kjører vi!

Vi ses på matta

Anders Dahlin og Johnny Roaldseth

Norske resultater:

Gull
U21 Madelene Rubinstein
Senior Marie Thue Holm

Sölv
Senior Madelene Rubinstein

Bronse
U18 Michelle Harefallet
U21 Cecilie Bolander
U21 Henrik Reitan
Senior Herman Hermansen

Hele resultatlisten: http://judoshiai.judoliitto.fi/tulokset.php?id=49

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier