108 Views

Den 24. oktober fikk vi besøk av Staffan Nilsson fra Sverige. Han har konkurrert i kata i 10 år og har derfor inngående kunnskap om hva denne treningsformen innebærer. Vi hadde deltakere fra Oslo JK, Hamar JK, Ippon JK, TSI-judo, Stålkameratene IL-judo og Fredrikstad KS.

Staffan Nilsson demonstrerer på Michelle Harefallet. FOTO: Stine Lastein
Staffan Nilsson demonstrerer på Michelle Harefallet. FOTO: Stine Lastein

Ju-no-kata er en kata som tar for seg fundamentale prinsipper i judo og spesielt ju-prinsippet. Den består av 3 serier á 5 teknikker hver. Kata’en har kun stående teknikker, men ingen kast, og kan derfor utføres hvor som helst – ikke bare på judomatter. Siden ingen av de teknikkene inngår i repertoaret vi vanligvis bruker, anses nok Ju-no-kata som relativt vanskelig å lære. Den har likevel stor relevans for judoutøvere fordi den baserer seg på grunnbevegelser og samarbeid.

Vi satt som deltakerkrav at man måtte ha noe kunnskap om Ju-no-kata for å kunne delta. Dette gjorde at vi kunne gå gjennom teknikkene relativt raskt og fokusere på gjennomføring og viktige momenter, i stedet for å lære alt fra scratch.

Med Staffans kunnskapsbase og erfaringer fikk alle grundig og individuelt tilpasset veiledning og vi fikk maks utbytte av dagen. Vi sender en stor takk til en tålmodig og kyndig instruktør og håper på flere besøk i fremtiden.

Stine Lastein, Fagsjef

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier