216 Views

Vi hadde 22 deltakere fra 14 klubber i år. Ny rekord! Hovedtemaet var talentutvikling med fokus på U18-utøvere, et emne som tydeligvis engasjerer mange.

Albin Dal demonstrerer. FOTO: Stine Lastein.
Albin Dal demonstrerer. FOTO: Stine Lastein.
Nina Solheim. FOTO: Stine Lastein.
Nina Solheim. FOTO: Stine Lastein.
Pål H. Herlofsen. FOTO: Stine Lastein.
Pål H. Herlofsen. FOTO: Stine Lastein.

Trenerseminaret tyvstartet på fredag kveld på Haugerud der ULL-trener Albin Dal ga de oppmøtte en oversikt over hva praksisøktene for helgen skulle inneholde. Litt få oppmøte, men de som var der fikk desto mer tid til spørsmål og oppfølging.

På lørdagen startet vi dagen på Ullevål med en gjennomgang av all trenerutdanning NJF tilbyr. Deretter holdt sportssjef Pål H. Herlofsen et innlegg om mental trening og dette var noe som vekket interesse. Mental trening er et emne som får mye større plass i trenerkursene framover enn det som har vært tilfelle til nå, også på de lavere nivåene.

Formiddagen ble avsluttet med et svært engasjerende foredrag av Nina Solheim (OL-sølv i taekwondo fra 2008) hvor hun fortalte om sin vei til internasjonalt toppnivå.

Etter lunsj dro vi til Haugerud hvor Albin holdt praksisøktene. Vi gikk grundig gjennom grepstaktikk, og her har det skjedd mye siden de nye reglene trådde i kraft. Grep og grepstaktikk er nok et område hvor vi i Norge har mye å gå på og det er viktig at trenere har forståelse for emnet. Videre fortsatte vi i tachiwaza og fokuserte på utførelse av teknikk i ulike retninger.

Det ble en lang økt på lørdag, men det var likevel ingen sure miner da vi startet igjen på søndag. Da var det newaza-ferdigheter som sto på timeplanen og fokuset lå på å utvikle en offensiv stil hvor man trener inn faste teknikker til ulike posisjoner som oppstår i kamp. Vi avsluttet med en felles samling med dommerne hvor vi fikk mulighet til å stille spørsmål vedrørende nye og ikke så nye kampregler.

Stine Lastein
Fagsjef NJF

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier